Shopping

Shoppingen är ingen besvikelse i New Orleans. Det finns en mängd köpcentran och shoppinggator att avnjuta och promenera omkring på beroende av vad man söker. Vill man spana in eleganta möbler och handsydda klänningar bör man ta sig till Magazine Street, där det mesta är hantverk gjorda för hand av skickliga yrkesutövare. Den mer kulturella bör istället söka sig till Royal Street, där det finns konstgallerier att ta del av och världsberömda restauranger. Hotellen längs vägen är historiska med sina många år på nacken och arkitekturen längs gatan är magisk.

I French Quarter hittar man det lilla unika och speciella. Där finns butiker som säljer lite utöver det vanliga och gallerier som visar konst eller föremål som inte liknar nåt annat. Vill man ha lite av varje, det vill säga, både sightseeing och shopping är French Quarter definitivt något att besöka och uppleva. I French Quarter finns även många bokaffärer som erbjuder sina kunder en del av stadens historia eller bara en möjlighet att utöka sin intellektuella sida. Det finns också gott om antika affärer i New Orleans. Dessa ligger utspridda här och där men oavsett vad man söker, finns det allt mellan himmel och jord att köpa. Det kan vara både afrikanska skulpturer och gamla, adliga möbler. Mer skulpturer och hantverk finner man på stadens olika konstmarknader där man kan fynda konst från hela världen.

För den som törs är ockulta affärer och vodoo-shoppar värda ett besök när man väl är i New Orleans. Det finns en hel del folklore och mystiska omgivningar i New Orleans kultur, och vodoo är en del av det. Staden har en stor del affärer tillägnade magi och ritualer inom vodoo. Stadens mest kända vodoo-utövare är den kända Marie Laveau. Hennes affär och butik ligger på 739 Bourbon Street i närheten av French Quarter. Reverend Zombie’s House of Vodoo hittas på 723 St Peter Street. En tredje butik är Mystic Tea Leaves som ligger på 638 ½ Royal Street.

Trackback from your site.

Karta